fbpx
Саша Безуханова

Саша Безуханова

Основател на MOVE.BG

Саша Безуханова е международно признат мениджър, ангел-инвеститор и филантроп с 20-годишна успешна управленска кариера в НР и значим принос в общественото развитие на България.

Дългият списък от нейните бизнес постижения и инициативи в полза на социалния просперитет през годините включва позициониране на България като ИКТ център с глобална значимост, насърчаване на предприемаческата култура и утвърждаване ролята жените в бизнеса в България и на европейско ниво.

През 2013 г. тя напуска своята бизнес кариера и се посвещава на каузата за позитивна обществена промяна и устойчиво развитие в България чрез иновации, образование, активно лидерство и споделени ценности, основавайки платформата за иновативно развитие MOVE.BG.

Те е инициатор на EDIT.BG – обединение за дигитално развитие на България, The ChangeMakers – мултидисциплинарна общност на новатори в бизнеса, изкуството и екологията и основател на Entrepregirl Award – годишен конкурс за момичета предприемачи. Саша е председател на бордовете на Българския център на жените в технологиите (Bulgarian Center of Women in Technologies) и WWF за Централна и източна Европа (WWF CEE), член на инвестиционния комитет в Европейския иновационен съвет (EIC) и съветник в GreenTech Allience. Също така тя е ментор и ангел-инвеститор на редица технологични стартиращи компании.

Тя е обявена за Дигитална жена на Европа за 2013 и е сред Топ 100 лидери-новатори на Нова Европа в класацията New Europe 100 зa 2015.