fbpx
Ваня Ананиева

Ваня Ананиева

Основател на езикови училища “Интелект”

Ваня Ананиева е собственик на Езикови училища Интелект. Завършила е средното си образование в 125-то СОУ “Боян Пенев” с профил английски език, МИО в УНСС, английска филология в Софийски университет и Комуникационен и бранд мениджмънт в НБУ. От 23 години работи в сферата на чуждоезиковото обучение.

През 2009 година създава Агенция за преводи и легализации “Интелект”, в която над 200 преводачи превеждат от и на 29 езика.

През 2015 година Ваня Ананиева създава една от първите ескейп стаи в България – “Лудостта на Гения”, като две години по-късно става Председател на ескейп стаите в България – сдружение “Емоушън”. Две години по-късно, в съдружие с Константин Рачев, основава Уеб Студио “Фундаментал”, като в същата тази година стартират и две образователни инициативи: Национално състезание по чужди езици “Интелектика” и “Училище за Бъдеще” – иницитива, която съвместно с Жюстин Томс разработва в подкрепа и помощ на училищната общност в България.

2020 година, заедно с Георги Малчев – управляващ съдружник в Дигитална агенция “Xplora”, основава Фондация “Предай Нататък” – фондация в помощ на възрастните хора и хората с увреждания, настанени в общински домове. Към момента фондацията се грижи ежемесечно за 14 дома в цяла България, с малко под 2000 човека.

Майка на 2 деца, омъжена.