fbpx

Роджър Хавенит

Заместник-изпълнителен директор на ЕИФ

Роджър Хавенит е заместник-изпълнителен директор на ЕИФ от 1 януари 2016 г.

В тази си роля Роджър е част от управлението на Фонда, като осигурява ръководството и насоките на институцията. Той замества главния изпълнителен директор в ежедневното управление на Фонда, има конкретни отговорности за надзора на управлението, финансите и действа като основен висш партньор за институциите на ЕС.

Преди това е заемал няколко ключови длъжности в ЕК – бил преговарящ на Комисията, отговарящ за МСП на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), като част от Плана за инвестиции за Европа. Ръководил е също така службата на ЕК за договарянето, прилагането и надзора на финансовите инструменти в рамките на Рамковата програма за конкурентоспособност и иновации (РПКИ), Европейския фонд за морско дело и рибарство (ЕФМДР), ПМДР и други инициативи.

Има бакалавърска степен по бизнес администрация от HEC St. Louis в Брюксел (Белгия) и магистърска степен по международно и сравнително право от Vrije Universiteit Brussel, следдипломна квалификация по европейски изследвания от Institut d’Etudes européennes de l’Université Libre de Bruxelles (ULB) и магистърска степен като конферентен преводач от Institut supérieur de Traducteurs et Interprètes/ULB.