fbpx

Галина Парментер

Старши съветник ESG на Yettel

Галина е експерт по устойчив бизнес и ръководи тази тема  в ролята си на Старши съветник в Yettel. Нейната работа е свързана с изграждането на амбициозната стратегия и план, чрез които Yettel ще намали своя екологичен отпечатък и ще се придържа към значими етични принципи в работата си със своите служители, клиенти и доставчици.

Галина има повече от 10 години опит в корпоративния свят и устойчивите бизнес трансформации. Живяла и работила в 5 европейски държави, тя прекарва най-много време в Брюксел, където е част от глобалния екип по устойчивост на модния бранд C&A. Преди това, тя консултира автомобилни производители от ранга на VW, BMW и други.  През 2021 година Галина се завръща със своето семейство в България и става част от екипа на Yettel. Галина е икономист по образование, а също така е  завършила и Университета Кеймбридж с профил „Устойчив бизнес“.

“По своята същност Yettel е най-вече баланс. Балансът е и в основата на нашата стратегия за следващите години.”, смята Галина „Устойчивото бизнес развитие за Yettel е и неговото бъдеще. Бъдеще,  в което оставяме по-малък отпечатък върху околната среда, за да успеем да забавим климатичните промени и да запазим най-ценното, което имаме – нашия единствен дом, наречен Земя, и хората в него.“