fbpx
Албена Спасова

Албена Спасова

Мениджър „Образование” в Microsoft за Централна и Източна Европа

Албена Спасова е опитен стратег по цифрова трансформация и “change management” с над 20-годишен световен опит. Нейните познания сa в областите: кибер безопасност и сигурност, облачни технологии, изкуствен интелект,  дигитален маркетинг и други.  Партнира с правителства и  академични структури , инвеститори, технологичната и образователна общност, за постигане на дигитализация и развитие в сферата на образованието. През последните 5 години ръководи образователният екип на Майкрософт в 25 държави в централна и източна Европа

Албена преподава “Информационна сигурност и Интернет право” в магистърската програма по електронна търговия в Университета за наука и технологии в Лил, Франция през последните 15 години, както и в Камбоджа и Сенегал. Тя е била лектор по програмата за дигитален маркетинг и социални медии в EDHEC Business School, Лил, Франция.

Албена Спасова е активен лектор на конференции и събития, организирани от национални правителствени структури, Европейската комисия, Европол, Съвета на Европа, Групата за работа по противодействие на фишинга, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, Европейската академия за обучение, Организацията на обединените нации и много други .

Тя е бивш Директор в eBay Europe, където осигурява стратегически съвети и координация на политиките по ключови въпроси, свързани със защитата на всички услуги, предоставяни от членовете на групата eBaу.