fbpx

Петя Мургова

Адвокат, управляващ съдружник на ”Мургова и партньори”

Петя Мургова е основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Мургова и партньори”. Завършила e право в ЮФ на СУ „Св. Климент Охридски” и e практикуващ адвокат от 1992 г. Член на Софийска адвокатска колегия и има над 29 години опит в областта на процесуалното представителство, арбитраж и преговори, сливания и придобивания, бизнес структуриране на търговски дружества, дружествено и търговско право, недвижими имоти и строителство, здравеопазване и конкурентно право. През последните години е водещ експерт по политики за защита на търговската тайна, автор на множество статии по темата. Препоръчван и водещ адвокат в областта на здравеопазване и медицинско право в класацията на международното авторитетно издание Legal 500 за 2020 и за 2021 година.

Вписан медиатор е към Министерството на правосъдието на Република България и основател и председател на УС на Балканската асоциация за разрешаване на спорове (BADR). Член на арбитражната колегия и арбитър към БСК и КРИБ.

Дългогодишен член на УС на сдружение „Дамски форум”, с дългогодишна работа и обществена ангажираност в каузите на множество сдружения с нестопанска цел в частна и обществена полза. Отделя от личното си време и подкрепя множество start- up инициативи и структурирания, ментор към менторската програма в подкрепа на жени предприемачи, ментор в пре-акселераторската програма Beyond (организирана от Ди Едж и Джуниър Ачийвмънт България).