fbpx
Паулина Чотрова

Паулина Чотрова

Главен изпълнителен директор и основател на PSK Group

Инженер по образование, Паулина Чотрова започва своя професионален път, реализирайки наученото в Техническия университет в областта на компютърните системи и технологии. Това се превръща и в нейна основна професионална сфера, в която тя заема през годините различни работни позиции в малки и по-големи компании в България и в чужбина.

От 2009 г., в продължение на няколко години, работи като специалист в Microsoft, България. Следват периоди от кариерата ѝ, в които е експерт по програмиране и дизайн, председател на Управителния съвет в Avasi Technologies PVT Ltd, старши франчайз консултант и ръководител на проекти във Франчайз Int. в световен мащаб.

През 2016 г. става държавен мениджър за почти 5 г. в BUSINESSOFT YAZILIM SISTEMLERI-Турция, като междувременно през 2015 г. стартира своята софтуерна компания ПСК Груп ООД.

Освен че вече има солиден опит не само в разработката на социални и бизнес проекти в сферата на технологиите, Паулина има значителен опит и като доброволец. Тя е законен представител на НПО АКТ 4 ALL, асоцииран експерт към НПО Институт „Перспектива” и от март 2021 г. – член на Асоциацията на жените предприемачи „Селена”.