fbpx

Моника Станишева

Председател на УС @Dir.bg

Моника Станишева е председател на управителния съвет на най-голямата дигитална платформа в България, Dir.bg. Тя има над три десетилетия опит в областта на медиите и комуникациите. Нейното професионално пътешествие започва като репортер в Българската национална телевизия, където усъвършенства уменията си, преди да се впусне в предприемачеството и да създаде собствена агенция за маркетинг и комуникации, Active Group.

Г-жа Станишева е визионер, основател и председател на Организационния комитет на Green Transition Forum – престижна годишна конференция, посветена на насърчаването на зелената трансформация в Централна и Източна Европа, която се провежда в София, България.

Като предприемач тя се ориентира в предизвикателствата на стартирането на бизнес в Източна Европа, предлагайки своята уникална гледна точка за препятствията, пред които са изправени жените в региона. Със сериозен опит в журналистиката, тя дълбоко оценява отстояването на благородни каузи.

Влиянието на г-жа Станишева се простира отвъд заседателната зала; тя участва активно като ангел – инвеститор и е член на управителния съвет на Българския форум за иновации. Призната за една от 50-те най-влиятелни жени ангели – инвеститори в региона на Централна и Източна Европа от The Recursive media, тя е пламенен застъпник за женското предприемачество и инициативите за устойчиво развитие.

Като член на Европейския съвет за иновации Моника допринася за оформянето на иновационния пейзаж в Европа, като предоставя информация и експертен опит относно нововъзникващите тенденции и технологии.

Моника Станишева се гордее и с това, че е член на управителния съвет на Европейския женски форум, където се застъпва за равенството между половете и овластяването им в бизнеса и лидерството. Като се застъпва за многообразието и приобщаването, тя се стреми да създава възможности за жените да се развиват и да успяват във всички аспекти на професионалния си живот.

Академичният и път включва магистърска степен по икономика от Университета за национално и световно стопанство (София) и магистърска степен по журналистика от Софийския университет. Извън професионалните си начинания Моника е отдадена майка на четири деца.