fbpx
Мартин Дановски

Мартин Дановски

Председател на Държавна агенция за научни изследвания и иновации (2021-2022)

Мартин Дановски е роден е през 1967 година в Ловеч. Притежава магистърски степени – магистър по стопанска система, маркетинг и стратегическо обмисляне от Университета за национално и международно стопанство в София, както и магистър по инженерни и механически науки, земеустройствено обмисляне от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Има над 15 години върховен управнически опит в областта на маркетинга и маркетинг връзките, капиталово консултиране и връзки с институциите, в това число създаване и управление на интервенции и офиси на мултинационалната маркетингова група „ Havas Worldwide ” Франция в страните от Западните Балкани – Северна Македония, Албания, Сърбия.

В обществената сфера е от 2015 година Активно работи в областта на икономическа политика, вложения, нововъведения и финансови принадлежности. Бил е консултант към кабинета на заместител министър-председателя по европейските фондове. От 2015 година е част от основаването на Фонд управител на финансови принадлежности в България (Фонд на фондовете), като член на Управителния съвет, а по-късно става и ръководител на УС (до 2021 г.). Структурира и управлява като ръководител Държавната организация за научни проучвания и нововъведения от създаването и през март 2021 година до вливането и в Министерството на нововъведенията и растежа през март 2022 година.