fbpx
Любомир Станиславов

Любомир Станиславов

Изпълнителен директор на Аутомотив Клъстер България

Архитект Любомир Огнянов Станиславов е роден на 27 февруари 1976 г. във Видин. Син е на известните видински строителни инженери Богдана и Огнян Станиславови и е брат на проф. д-р Милена Огнянова Станиславова /виж отделна статия/. Средното си образование той завършва в Математическата гимназия „Екзарх Антим I“ в родния си град, а висше в УАСГ – София, специалност „Архитектура“ в класа на проф. Тодор Кръстев през 2001 г. Специализирал е в университетите във Валядолид, Испания и Грац, Австрия. Хоноруван преподавател е в катедра „Теория и история на архитектурата“ на УАСГ – София.

Арх. Любомир Станиславов ръководи проектанския екип осъществил преустройството на НДК за Българското председателство на ЕС, създаването на проекта на седалището Хълмовете на Плана, шоурумите на Infiniti и Hyundai, МОЛ и офис сграда Сердика София Център. Във Видин проектира преустройството на Синагогата. Ръководи екипи създали проекти за множество офис сгради, обществени и жилищни сгради и обществени и частни пространства.

От 2004 г. до 2015 г. работи като издател с международни партньори като ВВС, Woridwide, Conde Nast, Holai, Axel Springer и Economist. От 2015 г. е изпълнителен директор на Аутомобил Клъстер България и на Българската работодателска асоциация „Иновативни технологии“. От 2004 г. е и собственик и главен архитект е на собствено архитектурно ателие „S Architectural Tedm“ ЕООД .

През годините участва самостоятелно или с ръководените от него екипи в различни конкурси и изложби, печелейки множество награди. Носител е на голямата награда за преустройството на зала „Света София“ в пленарна зала в сградата на Народното събрание.