fbpx

Ив Лю Стънф

Управител на ТоталЕнерджис ЕП България

Ив Лю Стънф е управител на ТоталЕнерджис EP България и ТоталЕнерджис EP Гърция. В България той отговаря за проекта за проучване на нефт и газ в блок „1-21 Хан Аспарух“ в дълбоководната част на Черно море.

Той работи за ТоталЕнерджис от 1996 г. Първо като специалист по геонауки той е заемал различни позиции както оперативни, така и изследователски и развойни. Участвал е в няколко проекта за проучване и разработване на находища в страни като Аржентина, Либия, Индонезия, Виетнам и Малайзия. От 2012 до 2015 г. е отговарял за перспективата и стратегията в подразделението „Научноизследователска и развойна дейност“. Между 2015 и 2020 г. като главен дигитален директор на подразделението Проучване & Добив той развива големи проекти и сътрудничества в областта на изкуствения интелект и други дигиталните технологии. Също така е водещ сътрудник в създаването на Дигиталната фабрика на ТоталЕнерджис в Париж.

Той е завършил физика от Ecole Normale Supérieure в Париж (Франция) и притежава докторска степен по геофизика от Калифорнийския университет в Бъркли.