fbpx

Джон Хейвънс

Основател на Глобалната инициатива на IEEE

Джон К. Хейвънс е глобален директор за Силна устойчивост и на IEEE Planet Positive 2030, в рамките на която е изготвен документът Compendium, Strong Sustainability by Design, който вдъхновява създаването на серията стандарти IEEE 7800, насочени към устойчивостта.

Той е и изпълнителен директор-основател на Глобалната инициатива на IEEE за етика на автономните и интелигентните системи, която отговаря за създаването на етично съгласуван дизайн: Визия за приоритизиране на човешкото благосъстояние с автономни и интелигентни системи (“EAD”), която беше използвана от ООН, ОИСР, IBM и десетки организации за създаване на техните принципи, политики и технологии в областта на изкуствения интелект. Джон подпомага създаването на серията стандарти IEEE 7000 – най-големият до момента набор от международни стандарти, насочени към изкуствения интелект и етичните/обществените въпроси.

Преди това Джон е бил вицепрезидент социални медии в Porter Novelli и професионален актьор в продължение на повече от 15 години. Джон е писал за Mashable и The Guardian и е автор на книгите „Heartificial Intelligence: Embracing Our Humanity To Maximize Machines” и “Hacking Happiness: Why Your Personal Data Counts and How Tracking it Can Change the World“.