fbpx
Драгош Унгуряну

Драгош Унгуряну

Вицепрезидент Риск в Black Sea Trade & Development Bank (BSTDB)

Г-н Драгош Паул Унгуряну е роден през 1977 г. От 16 декември 2022 г. заема поста вицепрезидент по риска на Черноморската банка за търговия и развитие с мандат от четири години.

Драгош Унгуряну се присъединява към BSTDB с богат опит във финансовия и банковия сектор. Последната му позиция е ръководител на Търговския отдел за МСП и микробизнеса в Banca Transilvania, където отговаря за кредитната политика на банката и е отговорен за изпълнението и успешното реализиране на правителствени програми. В кариерата си, която продължава повече от 17 години в Banca Transilvania, г-н Унгуряну има успешен опит в придобиването на портфейли и процесите на миграция, както и в насърчаването на ангажираността на служителите и разработването на ефективни кампании за продажби и пускане на продукти на пазара.

Като вицепрезидент „Риск“ г-н Унгуряну ще отговаря за политиката на Банката по отношение на риска, изпълнението и мониторинга на проекти, въпросите на екологичната и социалната устойчивост, както и за финансовия анализ.

Г-н Унгуряну притежава магистърска степен по управление на публичния сектор от Националното училище за политически и административни науки в Букурещ и бакалавърска степен по финанси, счетоводство и информатика от Университета за нефт и газ в Румъния.