fbpx
Боги Елиасен

Боги Елиасен

Директор "Здравеопазване" в Копенхагенския институт за изследване на бъдещето (CIFS)

Боги Елиасен е директор на отдел „Здравеопазване“ в Копенхагенския институт за изследване на бъдещето (CIFS). Той е роден на Фарьорските острови и е завършил политология и международно право в университета в Орхус, Дания. Преди това е работил в Бизнес отдела на Фарьорските острови и Министерството на външните работи, а през последните 20 години е работил като консултант за политици, публичния сектор и частни компании.

Боги е инициатор на първия проект за генома на населението FarGen за секвениране на геномите на цялото население на Фарьорските острови. Като директор на отдел „Здравеопазване“ в CIFS, Боги поставя началото на гмуркане в теми като бъдещето на геномиката, данните, цифровите функции и тяхното интегриране със здравеопазването. Това се основава на холистична визия за оформяне на бъдещата персонализирана здравна парадигма като част от амбициозни проекти и мрежи по целия свят. За работата си през 2019 г. той получи глобалната награда HIMSS Future 50. Той е и председател на датския комитет по биоетика към ЮНЕСКО. Той е инициатор на процеса „Скандинавско здраве 2030“ и има ключова роля както в глобалния индекс „Future Proofing Health“, така и в Movimiento Salud 2030, който се стреми да подобри здравето в Латинска Америка чрез прилагане на новата здравна парадигма.

Следващият му голям фокус е улесняването на промяната и изграждането на мостове между областите на личното и общественото здраве.

Нарича себе си брокер на знания, чийто опит се състои в комбинирането на различни области на знанието.