fbpx
Алън Херявец

Алън Херявец

Член на Управителния съвет на Хърватската банка за възстановяване и развитие

Г-н Алън Херявец е старши банкер с повече от 20 години опит в банковата индустрия в областта на корпоративните финанси, структурираните финанси, недвижимите имоти, преструктурирането и сливанията и придобиванията и има 15 години управленски опит на различни управленски позиции.

През 2022 г. той е назначен за член на Управителния съвет на HBOR, отговарящ за финанси и счетоводство, анализ на корпоративни клиенти, финансови институции и макроикономически анализи, оценки на недвижими имоти, технически анализ и надзор на инвестициите и въздействието върху климата, обработка, ИКТ и операции.

Преди да се присъедини към HBOR, г-н Херявец е работил за няколко публични и частни банки и е бил между другото съветник на управителния съвет и изпълнителен директор в Hrvatska poštanska banka, член на управителния съвет на Jadranska banka, директор на проектно финансиране и директор на корпоративно преструктуриране и обработка в Societe Generale – Splitska banka. Започва кариерата си в HVB Bank Croatia, част от Bank Austria Creditanstalt Group. По време на кариерата си той отговаря за ръководенето на големи проекти и сделки, включително множество инвестиции в проекти за недвижими имоти и възобновяема енергия, продажба на кредитни портфейли и компании, придобиване и сливане на банки.

Г-н Херявец има бакалавърска степен и магистърска степен по икономика от Университета в Загреб.